İş Dünyası
Shell Türkiye, depremzede vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor
Tarih:
1 yıl önce/
Yazar:
Editör
Asrın felaketinden etkilenen vatandaşlara desteklerini sürdüren Shell Türkiye, afet bölgesinde 20 farklı noktada kurduğu merkezlerle çocukların, gençlerin ve kadınların yanında olmaya devam ediyor.
Shell Türkiye, 6 Şubat depremlerinin ardından iyileşme ve kalkınma için çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tasarlanmış sosyal ve duygusal destek programları sunuyor. Bu çerçevede Shell, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile güçlü bir dayanışma ağı oluşturdu. Aynı zamanda Kadınların Elinden sosyal girişimi iş birliğiyle depremden etkilenen kadın girişimcilerin ürünlerini Shell Select Marketlerde satışa sunarak, gelir elde etmelerinde rol alıyor.
Hatay Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kent’te TEGV iş birliğiyle kurulan Shell Öğrenim Birimi, Belen’deki Basketbol Köyü Konteyner Kent’te TOG iş birliğiyle kurulan Shell Destek Merkezi ve Hatay – İzmir Konteyner Kent’teki TKDF Shell Mor Yerleşkenin açılışları 7 Eylül tarihinde yapıldı.
Açılışlar sebebiyle düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, başlattıkları dayanışma hareketinin güçlenerek devam ettiğine işaret ederek, “6 Şubat depremlerinden sonra tabii ilk tepkimiz insanların enkaz altından çıkarılabilmesi, çıkanların da hayatlarını sürdürebilmesi için bölgenin enerji ve akaryakıt ihtiyacını karşılamak yönünde oldu. Bu yönde çok yoğun çalıştık. O dönemde ayrıca diğer ürünlerimizle de ve maddi olarak da destekte bulunmaya çalıştık. Sonraki dönemde de daha kalıcı olarak daha uzun vadeli neler yapabiliriz diye baktığımızda bölgede en çok etkilenen kesimlerin; çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu gördük. Bu çerçevede de 3 tane sivil toplum kuruluşuyla çalıştık. Bunlarla beraber 4 ilimizde 20 noktada psikolojik ve sosyal destek eğitim merkezleri kurma kararı aldık. Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’yla bu noktaları oluşturduk. Bugünkü açılışlarda birkaç güzel örneğini görme şansımız oldu. Tabii her bu bölgeye geldiğimiz gibi bir yanda ağır bir hüzün ama öbür taraftan da ileriye doğru ümit hissediyoruz. Bu merkezlerin çalıştığını görmek, çocuklara, kadınlara, gençlere faydalı olduğumuzu görmek bizi mutlu ediyor” dedi.
Shell Türkiye, afet bölgesinde iyileşme ve dönüşüm için çalışıyor
Shell, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya’daki konteyner kentlerdeki toplam 12 öğrenim biriminin 8’i tamamlandı, 4’ü ise kurulma aşamasında. Bu merkezlerde çocuklara eğitim ve sosyal etkileşim imkanları sunarak iyileşme sürecine katkı sağladıklarını belirten TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “ Shell Türkiye ile birlikte bir süredir deprem bölgesinde konteyner kentlerde öğrenim birimleri açmak üzere çalışmaları sürdürüyorduk. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Antakya’da Hatay’da toplam 12 öğrenim biriminin 8 adedinin kurulumu tamamlandı. 4’ünün planlaması ve kurulum aşaması devam ediyor” diye konuştu.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Kahramanmaraş ve Hatay’da 6-17 yaş ve 18-25 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için Shell Türkiye iş birliğiyle 2 destek merkezi kurulduğunu ifade ederek “Bugün şuanda Hatay’da Belen’deyiz. Belen’de Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı destek merkezinin açılışındayız. Bu merkezi Shell Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleştirdik. Depremin birinci gününden beri bölgedeyiz” şeklinde konuştu.
Shell Türkiye ile birlikte 6 Mor Yerleşke kuruldu
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Shell Türkiye iş birliğiyle Hatay ve Malatya’da 6 Mor Yerleşke kurulduğunu ve bu merkezlerin kadınlara güvenli bir alan sunduğunu ifade ederek, “Bu bölgede 6 yerleşke yapıyoruz, bu 6 yerleşkenin tamamını finanse etti Shell Mor Yerleşkenin ana işlevi kadınların, yaşlıların, engellilerin ve çocukların bu süreçte güvenli alanlar içerisinde yer almasıydı. Shell ile 1 yıllık bir birlikteliğimiz olacak. Bu 1 yılda Mor Yerleşkelerde bu güvenli alanlarda kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler yararlanacak” ifadelerini kullandı.
Bunlarda İlgilinizi Çekebilir
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katılımıyla TOKİ Konutları için Kura Çekimi Yarın Saat 16:00’da Online olarak Gerçekleştirilecek
-
Antakya’da Yeni Anket Sonuçları: Mehmet Kanlı %57 Destekle Zirvede
-
Antakya’nın Geleceğine Yön Vermeye Aday: Mehmet Kanlı’nın Liderlik Yolculuğu
-
BAŞKAN YILMAZ; “TARİHİ UZUN ÇARŞIMIZI ESNAFIMIZLA EL ELE OMUZ OMUZA YENİDEN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ.”
-
Sağlam binalar bile yıkılabilir: “Türkiye çapında ilk defa bir yerleşim yeri ‘rezerv bölge’ ilan edildi”
-
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş Kırıkhan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yerel
Havalimanı aynı yere yeniden inşa edilecek.
Tarih:
1 yıl önce/
Ağustos 26, 2023Yazar:
Editör
Havalimanı aynı yere yeniden yapılacak.
“Ulaştırma Bakanından Hatay Havalimanı ile ilgili açıklama
Hatay Havalimanı’nı yeniden yapacağız”
Bakan Uraloğlu, depremde zarar gören yolları çok hızlı bir şekilde onardıklarının altını çizerek, Hatay Havalimanı’na şu an boş uçakların indiğini, dolu uçakların kalkabildiğini vurguladı.
Projemizi tamamladık.
Uraloğlu, şöyle devam etti:
“Projemizi yaptık. Şimdi hızlıca ihalesini yapıp havaalanını yeniden yapacağız. Aynı yere yapacağız maalesef. Çünkü başka bir yer yok orada. Havaalanı yapılabilecek yakın civarda İskenderun dahil başka bir yer yok. Ama ya ben bunu tecrübe ettik niye bir daha deniyoruz derseniz şöyle bir örnek vereyim. Artık yaklaşım olarak Rize’deki ve Ordu Giresun’daki havaalanı yaklaşımıyla denizin içerisine nasıl yapmışsak burada da Amik Gölü’nün içerisine aynı mantıkla yapacağız.”
Gündem
Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Valisi Masatlı’yı Ziyaret Etti
Tarih:
1 yıl önce/
Ağustos 19, 2023Yazar:
Editör
Başlıklar
Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Valisi Masatlı’yı Ziyaret Etti: Destek ve Dayanışma Mesajları
Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlyas Bayraktar ve cemiyet üyeleri Mustafa Çolakoğlu, Ahmet Çelik ve Merve Güngör, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret, Hatay’ın yaşadığı felaket sonrası toparlanma çabalarına ve yerli firmalara verilen destek mesajlarıyla doluydu.
Deprem Sonrası Dayanışma ve İlerleme Sözü
Vali Mustafa Masatlı, ziyaret sırasında Hatay’ın enkaz altından ve tozdan kurtulma çalışmalarının önemine vurgu yaptı. %50’si tamamlanan enkaz kaldırma sürecinin yanı sıra devletin bütün imkanlarıyla Hatay’ın ve deprem bölgelerinin yanında olduğunu açıkladı. Vali Masatlı, yıkım, yapım ve alım işlerinde yerli firmaların desteklediğini fakat ihalelerde yabancı firmalardan 2-3 kat yüksek fiyat vermelerinden dolayı ihaleler yabancı firmalara gittiğini asıl amaçlarının yerli firmalara çalışmak istediklerini söyledi.
Hatay’ın Yeniden İnşasında Gazetecilerin Rolü
Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ise, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın liderliğinde Hatay’ın yeniden inşasına önemli bir katkı sağlayacaklarını belirtti. Mazmanoğlu, cemiyet üyeleri olarak Hatay’ın eski sokaklarını tasvir eden özel bir tabloyu hediye ederek dayanışma ve işbirliği mesajlarını iletti.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyareti, yerli firmalara destek ve deprem sonrası dayanışma vurgularıyla önemli bir anlam taşıdı. Vali Masatlı’nın ve cemiyet üyelerinin sözleri, bölgenin toparlanma sürecine yönelik umutları ve çabaları yansıttı.
Gündem
Fonsuz ve Sponsorsuz İmece Usulü ile Hazırlanan Ankara’daki ‘Deprem Sergisi’
Tarih:
1 yıl önce/
Ağustos 18, 2023Yazar:
Editör
Başlıklar
Antakya Sanat Kolektifi’nin Anlamlı İnisiyatifi
Antakya Sanat Kolektifi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına özgün bir sergi düzenledi. Bu sergi, deprem bölgesinden çekilen fotoğrafları içeriyor. Sergi, Gölcük Depremi’nin yıl dönümü olan 17 Ağustos’ta Ankara Mimarlar Odası’nda açıldı ve 28 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.
Şair-Yazar Adil Okay’ın Duygu Yüklü Konuşması
Şair-Yazar Adil Okay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, hüzünlü bir yolculukta yaraların henüz kapanmadan bu serginin hazırlandığını belirtti. Serginin özgünlüğüne vurgu yaparak, depremzedelerin fonsuz ve sponsorsuz imece usulüyle bu sergiyi hazırladığını anlattı. Depremzedelerin bizzat çalışmalarıyla oluşturulan bu sergi, Ankara’ya sığınan depremzedelerin bir araya gelerek duygusal bir bağ oluşturmasını sağladı.
Depremin İzleri ve Toplumsal Bellek
Serginin açılışında konuşan Edip Yeşil, Antakya Sanat Kolektifi adına toplumsal hafıza oluşturmanın önemini vurguladı. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından geçen yıllara rağmen, değişimin hâlâ gerçekleşmediğini ve acıların arttığını belirtti. Serginin, bireysel hafızanın kolektif hafızaya dönüşmesine katkı sağlayarak Türkiye’nin deprem hafıza mekânlarının eksikliğini gidermeye yönelik bir adım olduğunu ifade etti.
Unutulmamak ve Unutturmamak İçin Bir Tavır
Edip Yeşil, depremin bir doğal afet olmasının ötesinde, felakete dönüşmesine neden olan faktörlerin sistemlerin politika ve uygulamalarında aranması gerektiğini belirtti. Serginin amacının unutulmamayı ve unutturmamayı sağlamak olduğunu vurgulayarak, depremin toplumun bilincinde bir değişime yol açabileceğini söyledi.
Sergiye Destek Veren Önemli İsimler
Sergiye TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Şair-Yazar Nebih Nafile ve eşi ile Ankara’ya sığınan Hataylılar ve sanatseverler katıldı. Bu katılımcılar, sergiyi ziyaret ederek toplumsal dayanışmanın ve hafızanın oluşturulmasına destek verdiler.