Ekonomi
ESNAF AYAĞA KALKARSA ŞEHİR AYAĞA KALKAR!
Tarih:
4 ay önce/
Yazar:
Editör
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, deprem sonrası şehirde yaşanan toplu ulaşım konusuna destek verilmesi gerektiğini belirterek, şoför esnafının zor durumda olduğunu söyledi.
Aziz Fatih Yılmaz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve AFAD Başkanı Yunus Sezer’e esnafın sıkıntılarını dile getirdi.
Deprem sonrası toplu ulaşımın Hatay’da sekteye uğradığına dikkat çeken, Başkan Aziz FatihYılmaz, “Şehrimizde 6 Şubat’tan sonra hayat durdu. Şehir büyük bir göç verdi, kentte kalanlarda işlerini tekrar düzeltmek ve ayağa kalkmak için destek bekliyor. Şu anda Hatay’da toplu ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlarımız bize haklı olarak dert yanıyor. Şoför esnafımız mağdur durumda. Şehirde yeniden istihdamın sağlanması gerekiyor, önümüzdeki ay okullar ve üniversiteler açılacak. Toplu ulaşım şehirde hareketlenmeyi sağlar. Bu konuda sayın bakanımızdan, valimizden destek bekliyoruz. Tüm şoför esnafımız bizlerden müjdeli haberler bekliyor” diye konuştu.
ESNAFIN HAREKETLENMESİ ŞEHRİ HAREKETLENDİRİR
HESOB Başkanı ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, deprem sonra mağdur olan Hatay esnafının ayağa kalkması için esnafa destek verilmesine dikkat çekerek, “Esnaf ayağa kalkarsa o şehir ayağa kalkar. Toplu ulaşımdan, çarşıdaki esnafa, işyeri bulunan esnaf kardeşlerime kadar hepsi destek bekliyor. Çünkü maddi ve manevi zararları çok. Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı, toplu ulaşımın sorunu ivedilikle çözülmeli. Konteynır ve çadırkenterden merkeze ulaşım noktaları belirlenmeli. Şoför esnafına yeniden istihdam sağlayarak, mağduriyetleri giderilmelidir.İşyerlerinde onarım bekleyen esnafımız da biran önce işbaşı yapmak istiyor. Çünkü okullar ve üniversiteler açıldığında Hatay’da yeniden hareketlenme olacaktır. Alışveriş başladığında çarşımızda canlılık başlayacaktır. Sayın Bakanımızdan, Valimizden yardım ve destek bekliyoruz. Esnafımız benden dört gözle gelecek haberleri bekliyor” dedi.
BAKAN YARDIMCISI DESTEK SÖZÜ VERDİ
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, HESOB Başkanı ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz’a sorunları not ettiklerini ve toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıyı en kısa sürede çözeceklerini belirterek, “Sadece şoför esnafımız değil, tüm esnafımızın ayağa kalkması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, esnafın sorunlarını çözüme kavuşturmak için belediye başkanları ile birlike ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin sözünü verdi.
İlgili Yazılar:
Bunlarda İlgilinizi Çekebilir
-
Sağlam binalar bile yıkılabilir: “Türkiye çapında ilk defa bir yerleşim yeri ‘rezerv bölge’ ilan edildi”
-
AYBÜKE ÖĞRETMEN OLDUM BEN FİLMİNİN MUHTEŞEM GALASI!!!
-
Hatay’da Yeni Kızılay Kan Bağış Merkezi Açıldı
-
İbrahim Akbaba’nın Yapımcılığını Üstlendiği “Çingene Kızı” Filminin Çekimleri İstanbul’da Sürüyor
-
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş Kırıkhan’da vatandaşlarla bir araya geldi
-
Hatay’da sağlık çalışanları, 11 haftalık hamile doktorun şiddete uğramasına tepki olarak iş bıraktı
Yerel
Hatay’da mandalina hasadı başladı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde başlayan narenciye hasadıyla birlikte mandalina tarlada 5 TL’den alıcı buldu.
Tarih:
3 ay önce/
Eylül 8, 2023Yazar:
Editör
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde başlayan narenciye hasadıyla birlikte mandalina tarlada 5 TL’den alıcı buldu.
Bereketli topraklarıyla birçok meyve ve sebze yetişen Hatay’da narenciye hasadı başladı. Dörtyol ilçesi Rabat Mahallesi’nde tarım işçileri, mandalina hasadı için tarlaya girdi. Sezonun ilk mandalinaları tarlada 5 TL’den alıcı buldu.
Yerel
Tüccar “3 TL’den alırım” deyince tepki gösteren çiftçi, limon ağacını söktü
Tarih:
3 ay önce/
Eylül 8, 2023Yazar:
Editör
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tüccarın tarlada limona 3 TL değer biçmesine kızan çiftçi ağaç sökerek tepki gösterdi.
Bereketli topraklarıyla birçok meyve ve sebze yetişen Hatay’da narenciye hasadı başladı. Dörtyol ilçesi Yeniyurt Mahallesi’nde çiftçiler aylardır verdikleri emeğin karşılığında hasada başladı. Bölgede çiftçilik yapan Doğan Atılgan, tüccarın 3 TL’lik teklifi karşısında neye uğradığını şaşırdı. Atılgan, 4 yıldır emek verdiği ağaçlarını tüccara ‘size yar etmem’ diyerek söktü ve bu anları sosyal medyada paylaştı.
Doğan Atılgan, limonunu 3 TL’lik teklife satacağına odun yapacağını ifade ederek “Ben bu limonları 4 senedir yetiştiriyorum. Tüccar getirdim, dalında 3 liraya verirsen alırım. Utanmaz herif hiç yüzü kızarmadan 3 lira teklif ediyor. Ona vereceğime 3 liraya odun yapar kullanırım. Limonun güzelliğine bak yıllardır emek veriyorum, 3 Lira para biçiyor ona vereceğime söker odun yaparım daha iyi. Ona da yar etmem” dedi.
İlgili Yazılar:
İş Dünyası
Shell Türkiye, depremzede vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor
Tarih:
3 ay önce/
Eylül 8, 2023Yazar:
Editör
Asrın felaketinden etkilenen vatandaşlara desteklerini sürdüren Shell Türkiye, afet bölgesinde 20 farklı noktada kurduğu merkezlerle çocukların, gençlerin ve kadınların yanında olmaya devam ediyor.
Shell Türkiye, 6 Şubat depremlerinin ardından iyileşme ve kalkınma için çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tasarlanmış sosyal ve duygusal destek programları sunuyor. Bu çerçevede Shell, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile güçlü bir dayanışma ağı oluşturdu. Aynı zamanda Kadınların Elinden sosyal girişimi iş birliğiyle depremden etkilenen kadın girişimcilerin ürünlerini Shell Select Marketlerde satışa sunarak, gelir elde etmelerinde rol alıyor.
Hatay Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kent’te TEGV iş birliğiyle kurulan Shell Öğrenim Birimi, Belen’deki Basketbol Köyü Konteyner Kent’te TOG iş birliğiyle kurulan Shell Destek Merkezi ve Hatay – İzmir Konteyner Kent’teki TKDF Shell Mor Yerleşkenin açılışları 7 Eylül tarihinde yapıldı.
Açılışlar sebebiyle düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, başlattıkları dayanışma hareketinin güçlenerek devam ettiğine işaret ederek, “6 Şubat depremlerinden sonra tabii ilk tepkimiz insanların enkaz altından çıkarılabilmesi, çıkanların da hayatlarını sürdürebilmesi için bölgenin enerji ve akaryakıt ihtiyacını karşılamak yönünde oldu. Bu yönde çok yoğun çalıştık. O dönemde ayrıca diğer ürünlerimizle de ve maddi olarak da destekte bulunmaya çalıştık. Sonraki dönemde de daha kalıcı olarak daha uzun vadeli neler yapabiliriz diye baktığımızda bölgede en çok etkilenen kesimlerin; çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu gördük. Bu çerçevede de 3 tane sivil toplum kuruluşuyla çalıştık. Bunlarla beraber 4 ilimizde 20 noktada psikolojik ve sosyal destek eğitim merkezleri kurma kararı aldık. Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’yla bu noktaları oluşturduk. Bugünkü açılışlarda birkaç güzel örneğini görme şansımız oldu. Tabii her bu bölgeye geldiğimiz gibi bir yanda ağır bir hüzün ama öbür taraftan da ileriye doğru ümit hissediyoruz. Bu merkezlerin çalıştığını görmek, çocuklara, kadınlara, gençlere faydalı olduğumuzu görmek bizi mutlu ediyor” dedi.
Shell Türkiye, afet bölgesinde iyileşme ve dönüşüm için çalışıyor
Shell, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya’daki konteyner kentlerdeki toplam 12 öğrenim biriminin 8’i tamamlandı, 4’ü ise kurulma aşamasında. Bu merkezlerde çocuklara eğitim ve sosyal etkileşim imkanları sunarak iyileşme sürecine katkı sağladıklarını belirten TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “ Shell Türkiye ile birlikte bir süredir deprem bölgesinde konteyner kentlerde öğrenim birimleri açmak üzere çalışmaları sürdürüyorduk. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Antakya’da Hatay’da toplam 12 öğrenim biriminin 8 adedinin kurulumu tamamlandı. 4’ünün planlaması ve kurulum aşaması devam ediyor” diye konuştu.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Kahramanmaraş ve Hatay’da 6-17 yaş ve 18-25 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için Shell Türkiye iş birliğiyle 2 destek merkezi kurulduğunu ifade ederek “Bugün şuanda Hatay’da Belen’deyiz. Belen’de Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı destek merkezinin açılışındayız. Bu merkezi Shell Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleştirdik. Depremin birinci gününden beri bölgedeyiz” şeklinde konuştu.
Shell Türkiye ile birlikte 6 Mor Yerleşke kuruldu
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Shell Türkiye iş birliğiyle Hatay ve Malatya’da 6 Mor Yerleşke kurulduğunu ve bu merkezlerin kadınlara güvenli bir alan sunduğunu ifade ederek, “Bu bölgede 6 yerleşke yapıyoruz, bu 6 yerleşkenin tamamını finanse etti Shell Mor Yerleşkenin ana işlevi kadınların, yaşlıların, engellilerin ve çocukların bu süreçte güvenli alanlar içerisinde yer almasıydı. Shell ile 1 yıllık bir birlikteliğimiz olacak. Bu 1 yılda Mor Yerleşkelerde bu güvenli alanlarda kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler yararlanacak” ifadelerini kullandı.